La rugamintea unor pesoane, foarte insistente de fel :), am decis sa fac o sectiune in acest blog cu toate bauturile facute de mine, cu explicatiile de rigoare. Unele poze sunt facute/editate de fotografi profesionisti, altele nu. Live with it ! :)
Sper sa va placa....
Victor Matteo
Pahar: coupette, preracit
Garnish: Prajiturica cu cirese si cranberryes
Metoda: Shake & Double Strain
Ingrediente:
50 ml Skittles Infused Wyborowa Exquisite
25 ml Cointreau
15 ml fresh lime
20 ml suc cranberry
20 ml suc cirese
Nota:
Poza realizata si editata de Horia Petrascu (http://www.photovibes.ro)
Deo Volente
Aceasta bautura am facut-o pentru competitia organizata de revista "Imbibe" pentru brandul "Stolichnaya" de anul acesta.
Pahar: Flutte, preracit
Garnish: Frunza de par, miez de guava, coaja de pere williams, rabarbar, papion cu Stolichnaya Elit
Metoda: Dry Shake & Shake
Ingrediente:
50 ml Stolichnaya Elit Vodka
30 ml Marie Brizard Poire Williams Liqueur
15 ml fresh rabarbar
10 ml fresh lime
30 ml suc de guava Rubicon
1 albus de ou
Nota:
Majoritatea ingredientelor de aici le-am castigat la o competitie nationala de 1 Mai asa ca mi-au picat exact la fix :) Multumesc, Barmania .
Papionul a fost facut de Luiza Caradeanu. Daca sunteti curiosi de operele ei, trageti un ochi aici
Dutch Fragrance
Aceasta bautura am facut-o pentru competitia Bols Around The World 2012 , unde am luat locul 1 pe tara si m-am calificat in primii 56 de barmani din lume. Nu a fost un rezultat rau, avand in vedere ca a fost primul meu concurs !
Pahar: Sterling Silver Julep Cup
Garnish: Mint Sprig & Fresh Raspberryes
Metoda: Swizzling
Ingrediente:
6 frunze menta
5 ml sirop zahar (1:1)
80 ml *Bols Fragrance*
top sampanie (Moet & Chandon Brut Imperial)
*Bols Fragrance*
4 zmeure
20 ml fresh lime
40 ml Bols Lichior Zmeura
10 ml Suc Cranberry (Ocean Spray)
Nota:
Fotografii/colaj facut de catre Oana si Horia Petrascu (www.photovibes.ro)
Cosmopolitan
Aceasta bautura clasica am facut-o la botezul nepotelului meu, ca o cerere speciala pentru mama copilului :)
Pahar: coupette, preracit
Garnish: zest de portocala & crenguta de cranberry
Metoda: shake & double strain
Ingrediente:
50 ml vodka
25 ml Cointreau
15 ml fresh lime
30 ml suc cranberry
Nota:
Pentru baietii de la "Shaker Eventz" sa stiti ca a fost chiar un zest de portocala, dar nu se vede in poza :))
Poza facuta de Doru Taras
Fusion Flavours
Nu este o bautura facuta de mine, dar pot sa spun ca am asistat la momentul cand a fost creata. Creatorul ei este inegalabilul si bunul meu prieten Luca Daniel . A fost contracandidatul meu la Bols Around The World 2012. Dar din pacate, lumea rea nu i-a permis sa mearga mai departe in competitie......
Priviti ce reteta are :
Pahar: Snifter
Garnish: Evantai Mar, Banana si menta
Metoda: Muddling
Ingrediente:
20 gr zahar alb infuzat cu menta
1/2 lime
30 ml Bols Sour Apple Liqueur
100 ml Suc Proaspat de mere
20 ml Bols Banana Liqueur
Nota:
Un cocktail absolut delicios, in care aromele se imbina foarte bine si iti ramane un aftertaste de neimaginat. Pacat Dani, ca te-au pus la zid...Lasa , vine si vremea noastra !
Poza facuta de mine si editata de prietena mea, Bianca Simion ! Love :)
Wapple Cooler
Aceasta bautura a fost facuta pentru concursul "Swizzle Masters 2012" etapa "Summer Cooler" (luna iunie)
Pahar: Mar mediu spre mare (150 ml aprox cappacitate)
Garnish: Mar, Banana si Menta
Method: Muddling, Shake & Double Strain
Ingrediente:
1/2 lime
1 lingura de zahar alb pudra infuzat cu menta (idee preluata de la Luca Daniel)
30 ml Tequila Sauza Blue (100% agave)
30 ml Wenneker Sour Apple Liqueur
30 ml suc de mere organic
1 dash Fee Brothers Mint Cocktail Bitters
10 ml Wenneker Pisang Bagoes Liquer
10 ml apa seltzer
Deo Volente
Pahar: Vintage Sterling Silver Engraved Julep Cup (Primit de la mama soacra :d)
Garnish: Fier de calcat vintage | cosulet de gheata (Max Rokman Style) plin cu capsuni maruntite si menta | Felii de capsuna/ Menta / Rabarbar
Metoda: Shake & Double strain * / Bruise & Stir
Ingrediente:
4 frunze menta
5 ml sirop agave
30 ml Tequila Olmeca Altos Plata (100% agave)
30 ml Wenneker Strawberry Liquor
20 ml fresh de rabarbar
10 ml fresh lime
1 dash Fee Brothers Rhubarb Bitters
30 ml suc capsuni (Pfanner)
Cereza Sueño
Aceasta bautura a fost ultima din seria celor 3 bauturi preparate pentru concursul "Swizzle Masters 2012" etapa "Summer Cooler" (luna iunie).
Pahar: Halba de bere din ceramica vintage
Garnish: doua cirese si menta
Metoda: Bruise & Swizlle
Ingrediente:
4 frunze de menta
5 ml sirop de zahar 2:1 ( Azucar Caribeno by Chez & Brug)
30 ml Patron Silver Tequila (100% agave)
30 ml Wenneker Cherry Brandy
2 dash Fee Brothers Cherry Bitters
30 ml suc de cirese
top apa minerala
Nota: Aceasta a fost bautura care a luat locul 1 in acea etapa a concursului, premiu ce mi-a asigurat un loc in finala de la Londra din Noiembrie. :)
Confusion
Aceasta bautura a fost creata pentru concursul "Swizzle Masters 2012" - etapa "Aperitif".
Pahar: Vintage Whiskey Sour Glass
Garnish: Orange Peel, Ramurica de brad, spray de lichior butterscotch
Metoda: Dry Shake & Shake
Ingrediente:
50 ml Johnny Walker Black Label Scotch Whisky
20 ml fresh lamaie
20 ml sirop brad
1 dash Fee Brothers Barrel Aged Whiskey Bitters
1 albus de ou
Butterscotch Liqueur
Nota:
Numele vine de la faptul ca la baza paharului, acolo de unde se apuca , am presat un zest de portocala iar deasupra bauturii, cu ajutorul unui "myster" (un mini-spray) am pulverizat lichior butterschotch. Cand aduci paharul in fata gurii, ai o aroma, cand il lasi jos, ai alta aroma. Ceea ce te poate confuza cateodata :)
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Nymeria
Aceasta bautura a fost creata la fel ca si cea de dinainte, pentru concursul "Swizzle Masters 2012" - etapa "Aperitif".
Pahar: Metal Mug
Garnish: Menta, Julep Strainer, Floare de Salcam
Metoda: Bruise & Stir
Ingrediente:
6 frunze de menta
20 ml sirop salcam
10 ml Amaretto Liqueur
2 dashes Boker's Bitters
90 ml Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky
Nota:
Pot sa spun ca am avut putin noroc cu aceasta bautura, deoarece aspectul ei original nu era aceasta, dar intr-o sclipire de moment am adaugat ultimele doua elemente de decor. Avand in vedere ca vremea salcamului a trecut, am fost mai mult decat norocos, deoarece fix in dimineata cand trebuia sa facem poza acestei bauturi, in timp ce imi plimbam cainele, acesta s-a dus direct sa isi faca treaba (mica) fix la baza unui salcam. :)) De aici vine si numele. "Nymeria " este numele unui lup dintr-un serial modern, ce era aparatorul unei fetite. Mi-a placut numele de atunci.
Mai are rost sa spun ca poza apartine Aurei Patrascioiu? :) www.photovibes.ro Aici o gasiti !
Spiced Duality
Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters 2012" - etapa "Aperitif"
Pahar: Old fashioned
Garnish: portocala caramelizata, menta si o cutie tip "jack-in-the-box"
Metoda: Muddling, Build / Stir
Ingrediente:
1 cub zahar brun
3 dash Lichior Scortisoara Rosie
1 dash apa vie
60 ml Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky
Pentru garnish, luati o transa de portocala, presarati zahar brun demerara peste , adaugati 3 dash-uri de bitter si 3 dash-uri de Johhnie Walker Double Black Scotch Whisky. Cu ajutorul unui arzator culinar , incepeti sa caramelizati zaharul si ingredientele. Ce arome !
Cand este gata, serviti-l langa, doar pentru a parfuma cocktail-ul, dar daca doriti sa adaugati o extra dimensiune bauturii, puteti sa puneti garnish-ul in pahar pentru a se mixa toate aromele.
Nota :
Este unul dintre cocktail-urile mele preferate, daca vreodata treceti prin Brasov, nu ezitati sa treceti pe la mine si am sa va prepar unul :)
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Sophie
Pahar: 140 ml vintage cocktail glass, preracit
Garnish: Margele
Metoda: Throw
Ingrediente:
40 ml Courvoisier V.S.O.P
40 ml Plumb Shrub *
40 ml Cherry Brandy
1 dash Chocolate Bitters
* Plumb Shrub: Intr-un borcan tip mason adaugati 400-500 gr de prune proaspete fara samburi (cand sunt in sezon), adaugati 3-4 lingurite de zahar alb, 150 ml R. Jelinek (Lichior Prune) si 30 ml de otet balsamic italian.Lasati compozitia intr-un loc ferit de lumina timo de 3-4 zile , timp in care agitati borcanul in fiecare zi. Gustati periodic pana ce este gata ! :)
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Felici-t-e-a
Aceasta bautura a fost a doua din trilogia "Swizzle Masters 2012" - etapa "One for the ladies"
Garnish: orange zest si capat de trandafir (ce a fost inghetat in sfera de gheata)
Metoda: shake
Ingrediente:
40 ml Hennesy Fine de Cognac
20 ml fresh lamaie
30 ml raspberry mix *
1 dash Chocolate Bitters
**top sweetened rose water “banana & cherry tea” ** (rece)
* raspberry mix – intr-un mixing glass, adaugati 4 zmeure coape, 5 ml sirop de zmeura si 20 ml Wenneker Raspberry. Adaugati gheata, shake pana ce totul este bine racit, diluat, omogenizat si aerat si strecurati intr-un recipient mic.
** rose water “banana & cherry tea” – atunci cand faceti ceaiul, pur si simplu inlocuiti apa normala cu apa de trandafir. Ii ofera extra arome si un parfum delicat. Dupa ce ati infuzat ceaiul, lasati-l sa se raceasca dupa care stocati-l in frigider. Am ales sa il indulcesc cu miere deoarece in cazul acesta se potrivea cu notele subtile din cognac.
Nota:
* Pentru infuzie am ales banana, deoarece banana elibereaza o substanta ce regularizeaza "buna dispozitie" numita "triptofan" care este apoi convertita in serotonina in creier si "ne face fericiti". Fiind o etapa dedicata femeilor, stim cu totii cat de necesar este ca , consoartele noastre sa fie fericite :) . Pe partea cealalta, am ales ciresele deoarece ele sunt foarte importante in mentinerea siluetei. Si nu am vrea sa avem probleme si in cazul acesta, nu ? :)
* * Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Azalea
Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters 2012" - etapa "One for the ladies"
Pahar: Napoli Grande
Garnish: lime & menta & accesorii feminine
Metoda: muddling & churn
Ingrediente:
1/2 lime
30 ml sirop Earl Grey *
1 dash Angostura Aromatic Bitters
60 ml Remy Martin V.S.O.P Cognac
20 ml Lichior Vanilie
cateva boabe de struguri albi
top aloe vera drink (OKF Brand)
* Earl Grey Simple Syrup – este la fel ca siropul de zahar , unde avem parti egale de zahar si apa, dar de data aceasta inlocuiti apa cu ceaiul.
Nota:
* * Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
(The) Finnish Line
Aceasta bautura a fost facuta pentru concursul "Finlandia Cup 2012."
Pahar: Napoli Grande, plin cu gheata crushed
Garnish: Mint Sprig / Fundita parfumata cu zest de lime / Clestisor / Matcha Whisk (Cha-Sen) / Lingurita Matcha (Cha-Sha-Ku)
Metoda: Shake
Ingrediente:
40 ml Finlandia Lime
5 ml De Kuyper Lapsang Souchong Tea
15 ml Kotobuky Matcha Green Tea Syrup * 1:1
15 ml Fresh Lime
80 ml Fresh Kiwi
30 ml Suc Mere nefiltrat
Kotobuky Matcha Green Tea Syrup * - intr-un caston de ceramica, adaugati 100 ml apa fierbite si 1 lingurita de pudra de ceai verde Matcha Kotobuky si incepeti sa amestecati usor cu o "maturica" Match pana incepe sa se formeze o spuma. Dupa ce este infuzat ceaiul, adaugati 100 gramde de zahar alb si incepeti sa amestecati din nou pana ce zaharul este dizolvat. Lasati-l deoparte pentru cateva minute si strecurati fin tot continutul intr-o sticla si depozitati-l in frigider.
Nota :
* Partea de lichior am vrut sa o folosesc la concursul De Kuyper Cup 2012, dar cum din pacate nu am mai ajuns acolo, am folosit-o aici ! :)
Aceasta bautura a fost prima din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012
Pahar: Calabash Gourd, plin cu gheata crushed
Garnish: orange zest / bombilla / 2 frunze ananas / cireasa & lingurita vintage / Wenneker Blue Curacao dust *
Metoda: Shake
Ingrediente:
40 ml Havana Club Anejo Blanco
20 ml Lichior de scortisoara rosie
10 ml suc lime
20 ml suc de ananas
30 ml suc de cirese
1 dash Lavender Bitters
top matcha green tea (neindulcit)
* * Wenneker Blue Curacao dust – puneti lichiorul blue curacao pe o farfurie si lasati-l pentru cateva minute intr-un cuptor deschis si scoateti-l doar atunci cand incepe sa se deshidrateze. Dupa ce l-ati scos, lasati-l 12 ore deoparte si doar dupa aceea incepeti sa-l razuiti de pe farfurie.
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Aceasta bautura a fost a doua din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012
Pahar: Tiki “Mug”, facut de mine
Garnish: red ribbon / swizzle stick / cireasa si ananas
Metoda: swizzle
Ingrediente:
40 ml Brugal Extra Viejo
20 ml Amaretto
5 ml Crème de Cacao
60 ml fresh ananas
1 dash Chocolate Bitters
Nota:
* Am vrut sa ii dau o tenta mai exotica acestei bauturi asa ca mi-am confectionat singur paharul. E mult spus pahar, pentru ca nu este decat o conserva goala de la Coco Lopez , taiata, la care i-am atasat niste carlige de rufe din lemn.
** Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012
Pahar: 120 ml vintage coupette, prechilled
Garnish: fundita verde cu clestisor / samburi rodii & lingurita vintage / ciocolata & sfecla rasa
Metoda: dry shake / shake
Ingrediente:
30 ml Vodka
30 ml Lichior Zmeura
40 ml Red Fruit Mix *
5 ml fresh sfecla rosie
1 albus de ou
1 dash Peychauds Bitter
* Red Fruit Mix – intr-un mixing glass, adaugati 2 lingurite samburi de rodie si 10 ml de fresh de lime. Faceti muddling pana ce se extrage sucul si adaugati 30 ml suc cranberry si 20 ml fresh zmeura. Agitati bine pana ce toata compozitia este bine omogenizata, racita, diluata si aerata si strecurati intr-un vas separat.
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Pahar: Napoli Grande
Garnish: funda cu tricolorul, semisfera din smoothie de cranberry inghetat
Metoda: Blend
Ingrediente:
primul nivel - 3 lingurite de afine, 50-100 ml lapte, 2 lingurite de miere, gheata crushed.
al doilea nivel - 1 portocala decojita, 1 banana, gheata crushed.
al treilea nivel - piure de zmeura, ceai rece de fructe (Capsuni si zmeura), suc de lime, 1 albus ou.
Mod de preparare:
Pentru primul nivel, se adauga toate ingredientele in blender, se amesteca bine, dupa care se strecoara continutul in aproximativ 1/3 din pahar. Dupa aceea se baga paharul la frigider.
Intre timp se spala blender-ul si se trece la creerea celul de-al doilea nivel.Se procedeaza la fel ca si la primul nivel, avand grija ca atunci ca se face turnarea, sa nu se amestece straturile. Dupa ce ati turnat si nivelul acesta , bagati iarasi paharul la frigider.
Pentru al 3-lea strat, intr-un recipient pentru frisca, adaugati piure de zmeura (40 ml), ceai rece de fructe (120 ml) , 40 ml fresh lime si un albus de ou. Incarcati see you doua cartuse de Co2 si lasati la frigider pentru cateva ore.
Completati ultima treime din pahar see you acest mix. Adaugati decorurile si zambiti! :)
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Aceasta bautura a fost preparata in cadrul concursului Bols Around The World 2013
Pahar: Coupette, preracit
Garnish: Cupa Ciocolata, pulverizata in interior cu Dr. Oetker Gold Shimmer Spray / Petala de lalea rosie / 3 perle argintii comestibile, fotografie cu Lucas Bols
Metoda: Stir
Ingrediente:
10 ml Licor 43
35 ml Bols Genever
35 ml Carpano Antica Formula
35 ml Bénédictine
1 dash Dale DeGroff Pimento Bitters
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Perfect Evening
Aceasta bautura a fost prima bautura din trilogia " Swizzle Masters - Martini Re-Invented " 2013
Pahar: Coupette, preracit
Garnish: funda rosie pulverizata cu apa de trandafir / clestisor verde / steluta din castravete
Metoda: Stir
Ingrediente:
90 ml Hendrick's Gom
15 ml Parfait Amour
1 dash Noilly Prat
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Nota :
* Partea de lichior am vrut sa o folosesc la concursul De Kuyper Cup 2012, dar cum din pacate nu am mai ajuns acolo, am folosit-o aici ! :)
Zangoo
Aceasta bautura a fost prima din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012
Pahar: Calabash Gourd, plin cu gheata crushed
Garnish: orange zest / bombilla / 2 frunze ananas / cireasa & lingurita vintage / Wenneker Blue Curacao dust *
Metoda: Shake
Ingrediente:
40 ml Havana Club Anejo Blanco
20 ml Lichior de scortisoara rosie
10 ml suc lime
20 ml suc de ananas
30 ml suc de cirese
1 dash Lavender Bitters
top matcha green tea (neindulcit)
* * Wenneker Blue Curacao dust – puneti lichiorul blue curacao pe o farfurie si lasati-l pentru cateva minute intr-un cuptor deschis si scoateti-l doar atunci cand incepe sa se deshidrateze. Dupa ce l-ati scos, lasati-l 12 ore deoparte si doar dupa aceea incepeti sa-l razuiti de pe farfurie.
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Dopo-Poko
Aceasta bautura a fost a doua din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012
Pahar: Tiki “Mug”, facut de mine
Garnish: red ribbon / swizzle stick / cireasa si ananas
Metoda: swizzle
Ingrediente:
40 ml Brugal Extra Viejo
20 ml Amaretto
5 ml Crème de Cacao
60 ml fresh ananas
1 dash Chocolate Bitters
Nota:
* Am vrut sa ii dau o tenta mai exotica acestei bauturi asa ca mi-am confectionat singur paharul. E mult spus pahar, pentru ca nu este decat o conserva goala de la Coco Lopez , taiata, la care i-am atasat niste carlige de rufe din lemn.
** Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Dream Catcher
Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012
Pahar: 120 ml vintage coupette, prechilled
Garnish: fundita verde cu clestisor / samburi rodii & lingurita vintage / ciocolata & sfecla rasa
Metoda: dry shake / shake
Ingrediente:
30 ml Vodka
30 ml Lichior Zmeura
40 ml Red Fruit Mix *
5 ml fresh sfecla rosie
1 albus de ou
1 dash Peychauds Bitter
* Red Fruit Mix – intr-un mixing glass, adaugati 2 lingurite samburi de rodie si 10 ml de fresh de lime. Faceti muddling pana ce se extrage sucul si adaugati 30 ml suc cranberry si 20 ml fresh zmeura. Agitati bine pana ce toata compozitia este bine omogenizata, racita, diluata si aerata si strecurati intr-un vas separat.
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Rosmo
Pahar: Napoli Grande
Garnish: funda cu tricolorul, semisfera din smoothie de cranberry inghetat
Metoda: Blend
Ingrediente:
primul nivel - 3 lingurite de afine, 50-100 ml lapte, 2 lingurite de miere, gheata crushed.
al doilea nivel - 1 portocala decojita, 1 banana, gheata crushed.
al treilea nivel - piure de zmeura, ceai rece de fructe (Capsuni si zmeura), suc de lime, 1 albus ou.
Mod de preparare:
Pentru primul nivel, se adauga toate ingredientele in blender, se amesteca bine, dupa care se strecoara continutul in aproximativ 1/3 din pahar. Dupa aceea se baga paharul la frigider.
Intre timp se spala blender-ul si se trece la creerea celul de-al doilea nivel.Se procedeaza la fel ca si la primul nivel, avand grija ca atunci ca se face turnarea, sa nu se amestece straturile. Dupa ce ati turnat si nivelul acesta , bagati iarasi paharul la frigider.
Pentru al 3-lea strat, intr-un recipient pentru frisca, adaugati piure de zmeura (40 ml), ceai rece de fructe (120 ml) , 40 ml fresh lime si un albus de ou. Incarcati see you doua cartuse de Co2 si lasati la frigider pentru cateva ore.
Completati ultima treime din pahar see you acest mix. Adaugati decorurile si zambiti! :)
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Collection
Aceasta bautura a fost preparata in cadrul concursului Bols Around The World 2013
Pahar: Coupette, preracit
Garnish: Cupa Ciocolata, pulverizata in interior cu Dr. Oetker Gold Shimmer Spray / Petala de lalea rosie / 3 perle argintii comestibile, fotografie cu Lucas Bols
Metoda: Stir
Ingrediente:
10 ml Licor 43
35 ml Bols Genever
35 ml Carpano Antica Formula
35 ml Bénédictine
1 dash Dale DeGroff Pimento Bitters
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Perfect Evening
Aceasta bautura a fost prima bautura din trilogia " Swizzle Masters - Martini Re-Invented " 2013
Pahar: Coupette, preracit
Garnish: funda rosie pulverizata cu apa de trandafir / clestisor verde / steluta din castravete
Metoda: Stir
Ingrediente:
90 ml Hendrick's Gom
15 ml Parfait Amour
1 dash Noilly Prat
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
M&M (Modern Martinez)
Aceasta bautura a fost a doua din trilogia " Swizzle Masters - Martini Re-Invented" 2013
Pahar: Coupette, preracit & mini sticluta
Garnish: Papion din coaja de lamaie, felie castravete, funda rosie
Metoda: Stir
Ingrediente:
60 ml Hendrick's Gin
30 ml Vermouth Mix
5 ml Lichior Maraschino
1 dash Adam Elmegirab's Boker's Bitters
1 dash Porto Cruz (Tawny)
Nota:
* Vermouth Mix = 1 parte Carpano Antica Formula + 1 parte Martini & Rossi Sweet Vermouth + 1 parte Dubbonet Rouge
** Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Bennet's Bay
Aceasta bautura a fost ultima din trilogia " Swizzle Masters - Martini Re-Invented" 2013
Pahar: Cocktail, preracit
Garnish: Jigger umplut cu Lillet Rouge / lingurita de absinth / parmezan & salvie / funda
Metoda: Stir
Ingrediente:
60 ml Hendrick's Gin
10 ml Lichior Piersici
Lillet Rouge
1 dash The Bitter Truth Peach Bitters
Nota:
* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)
Irco No. 2
Aceasta bautura a fost prima din trilogia "Swizzle Masters - Summer Sizzler" 2013
Pahar: Cana, preincalzita
Garnish: Lingurita de ciocolata pulverizata cu Dr. Oetker Shimmering Spray, funda rosie, pralina cu cocos si crema de lamaie, ceai rooibos
Metoda: Build
Ingrediente:
30 ml Lichior Butterscotch
1 Red Espresso
2 dash-uri Coffee Pecan Bitters (Biddy’s Better Bitters)
Frisca batuta
Nota:
* Luati o bucata medie de unt de caramel si puneti-l intr-o tigaie. Dati drumul la caldura si lasati-l sa se topeasca putin. Cand este intr-o forma mai lichida puneti tot continutul tigaii intr-un borcan si completati cu whiskey. Lasati-l sa se raceasca putin la temperatura camerei dupa care puneti-l in congelator si lasati-l peste noapte. In urmatoarea zi folositi o lingura pentru a indeparta excesul format din partea solida dupa care strecurati bine printr-un tifon. La final turnati tot continutul intr-o sticla si pastrati-o la rece.
* * Este un twist dupa Irish Coffee, de unde vine si numele Irco No. 2
* * * Poza facuta si editata de Arua Petrascu (www.photovibes.ro)
Leonde
Aceasta bautura a fost a doua din trilogia "Swizzle Masters - Summer Sizzler" 2013
Pahar: Highball, plin cu gheata cuburi
Garnish: lime, lavanda, funda rosie parfumata cu coaja de portocala, cupa de ciocolata si cranberryes
Metoda: Build
Ingrediente:
40 ml Jameson Irish Whiskey
20 ml Lichior Ghimbir
20 ml Fresh lime
top suc cranberry
1 dash Lavender Bitters
Nota:
* Aceasta bautura a fost bautura castigatoare a acestei etape.
* * Poza facuta si editata de Arua Petrascu (www.photovibes.ro)
Aine
Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters - Summer Sizzler" 2013
Pahar: Coupette, preracit
Garnish: rubarba caramelizata,* zmeura, afine , menta
Metoda: dry shake / shake & double strain
Ingrediente:
40 ml Jameson Irish Whiskey
15 ml Triple Sour Mix **
35 ml Berry Marinade ***
30 ml fresh grapefruit roz
1 albus de ou
1 dash Peychaud’s Bitters
Nota:
* Luati o bucata de rubarba proaspata, decojiti-o si sectionati-o. Luati bucata sectionata si puneti-o intr-o farfurie, acoperiti-o cu zahar brun, adaugati 10 ml de rom aromat cu o tarie alcoolica ridicata (eu am folosit Stroh) si aprindeti lichidul cu o flacara. Dupa ce flacara este stinsa, razuiti excesul de zahar caramelizat si folositi rubarba.
* * Este un mix alcatuit din parti egale de fresh de lamaie, fresh de lime si fresh de rubarba. Nimic industrial aici ! ;)
* * * Luati 100 gr. de zmeura si 100 gr. de afine si combinati-le impreuna intr-un borcan. Adaugati 200 ml de lichior de cranberry si 40 ml de Cointreau si lasati la macerat pentru 48 de ore, agitand borcanul din cand in cand. Dupa fuziunea aromelor, strecurati fin tot mixul intr-o sticla si tineti-o la rece.
* * * * Numele vine de la un substantiv din irlandeza veche care inseamna: splendoare, radianta, brilianta.Desi se scrie "Aine" . se citeste "Anya".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu