7/06/2012

My Cocktails

Salutare !!

La rugamintea unor pesoane, foarte insistente de fel :),  am decis sa fac o sectiune in acest blog cu toate bauturile facute de mine, cu explicatiile de rigoare.  Unele poze sunt facute/editate de fotografi profesionisti, altele nu. Live with it ! :)

Sper sa va placa....

                                                     Victor Matteo


Aceasta bautura am facut-o cu prilejul botezului nepotelului meu, Victor Matteo, si a fost facuta ca un tribut pentru nasii lui. :)

Pahar: coupette, preracit

Garnish:  Prajiturica cu cirese si cranberryes

Metoda: Shake & Double Strain

Ingrediente:

  50 ml Skittles Infused Wyborowa Exquisite
  25 ml Cointreau

  15 ml fresh lime

  20 ml suc cranberry

  20 ml suc cirese

Nota:

 Poza realizata si editata de Horia Petrascu (http://www.photovibes.ro)



                                                          Deo Volente





Aceasta bautura am facut-o pentru competitia organizata de revista "Imbibe" pentru brandul "Stolichnaya" de anul acesta.

Pahar:  Flutte, preracit

Garnish: Frunza de par, miez de guava, coaja de pere williams, rabarbar,  papion cu Stolichnaya Elit

Metoda: Dry Shake & Shake

Ingrediente:  

50 ml Stolichnaya Elit Vodka

30 ml Marie Brizard Poire Williams Liqueur

15 ml fresh rabarbar

10 ml fresh lime

30 ml suc de guava Rubicon

1 albus de ou

Nota:

Majoritatea ingredientelor de aici le-am castigat la o competitie nationala de 1 Mai asa ca mi-au picat exact la fix :) Multumesc, Barmania .

Papionul a fost facut de Luiza Caradeanu. Daca sunteti curiosi de operele ei, trageti un ochi aici



                                                           Dutch Fragrance



                 
Aceasta bautura am facut-o pentru competitia Bols Around The World 2012 , unde am luat locul 1 pe tara si m-am calificat in primii 56 de barmani din lume. Nu a fost un rezultat rau, avand in vedere ca a fost primul meu concurs !

Pahar: Sterling Silver Julep Cup 

Garnish: Mint Sprig & Fresh Raspberryes 

Metoda: Swizzling 

Ingrediente: 

6 frunze menta

5 ml sirop zahar (1:1) 

80 ml *Bols Fragrance* 

top sampanie (Moet & Chandon Brut Imperial) 

*Bols Fragrance*
 4 zmeure
20 ml fresh lime
40 ml Bols Lichior Zmeura
10 ml Suc Cranberry (Ocean Spray)

Nota: 

Fotografii/colaj facut de catre Oana si Horia Petrascu (www.photovibes.ro)


                                                        Cosmopolitan





Aceasta bautura clasica am facut-o la botezul nepotelului meu, ca o cerere speciala pentru mama copilului :)

Pahar: coupette, preracit

Garnish: zest de portocala & crenguta de cranberry

Metoda: shake & double strain

Ingrediente:

50 ml vodka

 25 ml Cointreau

 15 ml fresh lime

 30 ml suc cranberry

Nota:

Pentru baietii de la "Shaker Eventz" sa stiti ca a fost chiar un zest de portocala, dar nu se vede in poza :))

Poza facuta de Doru Taras


                                                  Fusion Flavours



Nu este o bautura facuta de mine, dar pot sa spun ca am asistat la momentul cand a fost creata. Creatorul ei este inegalabilul si bunul meu prieten Luca Daniel . A fost contracandidatul meu la Bols Around The World 2012. Dar din pacate, lumea rea nu i-a permis sa mearga mai departe in competitie......

Priviti ce reteta are :

Pahar: Snifter 

Garnish: Evantai Mar, Banana  si menta 

Metoda: Muddling 

Ingrediente: 

20 gr zahar alb infuzat cu menta 

1/2 lime

30 ml Bols Sour Apple Liqueur 

100 ml Suc Proaspat de mere 

20 ml Bols Banana Liqueur 

Nota:

Un cocktail absolut delicios, in care aromele se imbina foarte bine si iti ramane un aftertaste de neimaginat. Pacat Dani, ca te-au pus la zid...Lasa , vine si vremea noastra !
Poza facuta de mine si editata de prietena mea, Bianca Simion ! Love :)


                                                 Wapple Cooler




Aceasta bautura a fost facuta pentru concursul "Swizzle Masters 2012" etapa "Summer Cooler" (luna iunie)


Pahar: Mar mediu spre mare (150 ml aprox cappacitate)

Garnish: Mar, Banana si Menta

Method: Muddling, Shake & Double Strain

Ingrediente:

1/2 lime

1 lingura de zahar alb pudra infuzat cu menta (idee preluata de la Luca Daniel)

30 ml Tequila Sauza Blue (100% agave)

30 ml Wenneker Sour Apple Liqueur

30 ml suc de mere organic

1 dash Fee Brothers Mint  Cocktail Bitters

10 ml Wenneker Pisang Bagoes Liquer

10 ml apa seltzer


                                                   Deo Volente 



Aceasta bautura a fost facuta pentru concursul "Swizzle Masters 2012" etapa "Summer Cooler" (luna iunie). Daca ati observat numele este acelasi cu al bauturii facute pentru concursul de la Stolichnaya Cup. Concursurile au fost in acelasi timp si din greseala am trecut acelasi nume la ambele bauturi :) Asa ca asta a ramas ca si nume.


Pahar: Vintage Sterling Silver Engraved Julep Cup (Primit de la mama soacra :d)

Garnish: Fier de calcat vintage | cosulet de gheata (Max Rokman Style)  plin cu capsuni maruntite si menta |  Felii de capsuna/ Menta / Rabarbar

Metoda: Shake & Double strain * /  Bruise & Stir

Ingrediente:

4 frunze menta

5 ml sirop agave

30 ml Tequila Olmeca Altos Plata (100% agave)

30 ml Wenneker Strawberry Liquor

20 ml fresh de rabarbar

10 ml fresh lime

1 dash Fee Brothers Rhubarb Bitters

30 ml suc capsuni (Pfanner)



                                                             Cereza Sueño



Aceasta bautura a fost ultima din seria celor 3 bauturi preparate pentru concursul "Swizzle Masters 2012" etapa "Summer Cooler" (luna iunie).



Pahar: Halba de bere din ceramica vintage

Garnish: doua cirese si menta

Metoda: Bruise & Swizlle

Ingrediente:

4 frunze de menta

5 ml sirop de zahar 2:1 ( Azucar Caribeno by Chez & Brug)

30 ml Patron Silver Tequila (100% agave)

30 ml Wenneker Cherry Brandy

2 dash Fee Brothers Cherry Bitters

30 ml suc de cirese

top apa minerala


Nota: Aceasta a fost bautura care a luat locul 1 in acea etapa a concursului, premiu ce mi-a asigurat un loc in finala de la Londra din Noiembrie. :)


                                                       Confusion





Aceasta bautura a fost creata pentru concursul  "Swizzle Masters 2012" - etapa "Aperitif".



Pahar: Vintage Whiskey Sour Glass

Garnish: Orange Peel, Ramurica de brad, spray de lichior butterscotch

Metoda: Dry Shake & Shake

Ingrediente:

50 ml Johnny Walker Black Label Scotch Whisky

20 ml fresh lamaie
 
20 ml sirop brad

1 dash Fee Brothers Barrel Aged Whiskey Bitters

1 albus de ou

 Butterscotch Liqueur

Nota:

Numele vine de la faptul ca la baza paharului, acolo de unde se apuca , am presat un zest de portocala iar deasupra bauturii, cu ajutorul unui "myster" (un mini-spray) am pulverizat lichior butterschotch. Cand aduci paharul in fata gurii, ai o aroma, cand il lasi jos, ai alta aroma.  Ceea ce te poate confuza cateodata :)

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)


                                    Nymeria




Aceasta bautura a fost creata la fel ca si cea de dinainte, pentru concursul "Swizzle Masters 2012" - etapa "Aperitif".



Pahar: Metal Mug

Garnish: Menta, Julep Strainer, Floare de Salcam

Metoda: Bruise & Stir

Ingrediente:

6 frunze de menta

20 ml sirop salcam

10 ml  Amaretto Liqueur

2 dashes Boker's Bitters

90 ml Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky

Nota:

Pot sa spun ca am avut putin noroc cu aceasta bautura, deoarece aspectul ei original nu era aceasta, dar intr-o sclipire de moment am adaugat ultimele doua elemente de decor. Avand in vedere ca vremea salcamului a trecut, am fost mai mult decat norocos, deoarece fix in dimineata cand trebuia sa facem poza acestei bauturi, in timp ce imi plimbam cainele, acesta s-a dus direct sa isi faca treaba (mica) fix la baza unui salcam. :)) De aici vine si numele. "Nymeria " este numele unui lup dintr-un serial modern, ce era aparatorul unei fetite. Mi-a placut numele de atunci.

Mai are rost sa spun ca poza apartine Aurei Patrascioiu? :) www.photovibes.ro Aici o gasiti !


 
                                                    Spiced Duality







Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters 2012" - etapa "Aperitif"


Pahar: Old fashioned

Garnish: portocala caramelizata, menta si o cutie tip "jack-in-the-box"

Metoda: Muddling, Build / Stir

Ingrediente:

1 cub zahar brun

3 dash Lichior Scortisoara Rosie

1 dash apa vie

60 ml Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky



Pentru garnish, luati o transa de portocala, presarati zahar brun demerara peste , adaugati 3 dash-uri de bitter si 3 dash-uri de Johhnie Walker Double Black Scotch Whisky. Cu ajutorul unui arzator culinar , incepeti sa caramelizati zaharul si ingredientele. Ce arome !
Cand este gata, serviti-l langa, doar pentru a parfuma cocktail-ul, dar daca doriti sa adaugati o extra dimensiune bauturii, puteti sa puneti garnish-ul in pahar pentru a se mixa toate aromele.



Nota :

Este unul dintre cocktail-urile mele preferate, daca vreodata treceti prin Brasov, nu ezitati sa treceti pe la mine si am sa va prepar unul :)

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)


                                                               Sophie




Aceasta bautura a fost prima din trilogia "Swizzle Masters 2012" - etapa "One for the ladies"


Pahar: 140 ml vintage cocktail glass, preracit

Garnish: Margele

Metoda: Throw

Ingrediente:

40 ml Courvoisier V.S.O.P

40 ml Plumb Shrub *

40 ml Cherry Brandy

1 dash  Chocolate Bitters

* Plumb Shrub: Intr-un borcan tip mason adaugati 400-500 gr de prune proaspete fara samburi (cand sunt in sezon), adaugati 3-4 lingurite de zahar alb, 150 ml R. Jelinek (Lichior Prune) si 30 ml de otet balsamic italian.Lasati compozitia intr-un loc ferit de lumina timo de 3-4 zile , timp in care agitati borcanul in fiecare zi. Gustati periodic pana ce este gata  ! :)

Nota:

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)




Felici-t-e-a


Aceasta bautura a fost a doua din trilogia "Swizzle Masters 2012" - etapa "One for the ladies"

Pahar: old fashioned (pentru acest cocktail am ales un pahar mai masculin, dar cu forme feminine) , plin cu o gheata sfera

Garnish: orange zest si capat de trandafir (ce a fost inghetat in sfera de gheata)

Metoda: shake

Ingrediente:

40 ml Hennesy Fine de Cognac

20 ml fresh lamaie

30 ml raspberry mix *

1 dash Chocolate Bitters

**top sweetened rose water “banana & cherry tea” ** (rece)


* raspberry mix – intr-un mixing glass, adaugati 4 zmeure coape, 5 ml sirop de zmeura si 20 ml Wenneker Raspberry. Adaugati gheata, shake pana ce totul este bine racit, diluat, omogenizat si aerat si strecurati intr-un recipient mic.

** rose water “banana & cherry tea” – atunci cand faceti ceaiul, pur si simplu inlocuiti apa normala cu apa de trandafir. Ii ofera extra arome si un parfum delicat. Dupa ce ati infuzat ceaiul, lasati-l sa se raceasca dupa care stocati-l in frigider. Am ales sa il indulcesc cu miere deoarece in cazul acesta se potrivea cu notele subtile din cognac.

Nota:

* Pentru infuzie am ales banana, deoarece banana elibereaza o substanta ce regularizeaza "buna dispozitie" numita "triptofan" care este apoi convertita in serotonina in creier si "ne face fericiti". Fiind o etapa dedicata femeilor, stim cu totii cat de necesar este ca , consoartele noastre sa fie fericite :) . Pe partea cealalta, am ales ciresele deoarece ele sunt foarte importante in mentinerea siluetei. Si nu am vrea sa avem probleme si in cazul acesta, nu ? :)

* * Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)




Azalea



Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters 2012" - etapa "One for the ladies"


Pahar: Napoli Grande

Garnish: lime & menta & accesorii feminine

Metoda: muddling  & churn

Ingrediente:

1/2 lime

30 ml sirop Earl Grey *

1 dash Angostura Aromatic Bitters

60 ml Remy Martin V.S.O.P Cognac

20 ml Lichior Vanilie

cateva boabe de struguri albi

top aloe vera drink (OKF Brand)

* Earl Grey Simple Syrup – este la fel ca siropul de zahar , unde avem parti egale de zahar si apa, dar de data aceasta inlocuiti apa cu ceaiul.


Nota:

* * Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)




(The) Finnish Line



                             Aceasta bautura a fost facuta pentru concursul "Finlandia Cup 2012."

Pahar: Napoli Grande, plin cu gheata crushed

Garnish: Mint Sprig / Fundita parfumata cu zest de lime / Clestisor / Matcha Whisk (Cha-Sen) / Lingurita Matcha (Cha-Sha-Ku)

Metoda: Shake

Ingrediente:

40 ml Finlandia Lime


5 ml De Kuyper Lapsang Souchong Tea


15 ml Kotobuky Matcha Green Tea Syrup * 1:1


15 ml Fresh Lime 


80 ml Fresh Kiwi 


30 ml Suc Mere nefiltrat



Kotobuky Matcha Green Tea Syrup * - intr-un caston de ceramica, adaugati 100 ml apa fierbite si 1 lingurita de pudra de ceai verde Matcha Kotobuky si incepeti sa amestecati usor cu o "maturica" Match pana incepe sa se formeze o spuma. Dupa ce este infuzat ceaiul, adaugati 100 gramde de zahar alb si incepeti sa amestecati din nou pana ce zaharul este dizolvat. Lasati-l deoparte pentru cateva minute si strecurati fin tot continutul intr-o sticla si depozitati-l in frigider.


Nota :

* Partea de lichior am vrut sa o folosesc la concursul De Kuyper Cup 2012, dar cum din pacate nu am mai ajuns acolo, am folosit-o aici ! :)  



 Zangoo




Aceasta bautura a fost prima din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012

 
Pahar:  Calabash Gourd, plin cu gheata crushed

Garnish: orange zest / bombilla / 2 frunze ananas / cireasa & lingurita vintage / Wenneker Blue Curacao dust *

Metoda: Shake

Ingrediente:


40 ml Havana Club Anejo Blanco

20 ml Lichior de scortisoara rosie

10 ml suc lime

20 ml suc de ananas

30 ml suc de cirese

1 dash Lavender Bitters

top matcha green tea (neindulcit)

* * Wenneker Blue Curacao dust – puneti lichiorul blue curacao pe o farfurie si lasati-l pentru cateva minute intr-un cuptor deschis si scoateti-l doar atunci cand incepe sa se deshidrateze. Dupa ce l-ati scos, lasati-l 12 ore deoparte si doar dupa aceea incepeti sa-l razuiti de pe farfurie.


Nota: 

*  Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)






 Dopo-Poko



Aceasta bautura a fost a doua din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012

Pahar: Tiki “Mug”, facut de mine

Garnish: red ribbon / swizzle stick / cireasa si ananas

Metoda: swizzle

Ingrediente:

40 ml Brugal Extra Viejo

20 ml  Amaretto

5 ml  Crème de Cacao

60 ml fresh ananas

1 dash  Chocolate Bitters

Nota:
 
* Am vrut sa ii dau o tenta mai exotica acestei bauturi asa ca mi-am confectionat singur paharul. E mult spus pahar, pentru ca nu este decat o conserva goala de la Coco Lopez , taiata, la care i-am atasat niste carlige de rufe din lemn.

**  Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)



Dream Catcher
 

 Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters " - etapa "Swizzle Show Down" 2012

Pahar: 120 ml vintage coupette, prechilled

Garnish: fundita verde cu clestisor / samburi rodii & lingurita vintage / ciocolata & sfecla rasa

Metoda: dry shake  / shake

Ingrediente:

30 ml Vodka

30 ml Lichior Zmeura

40 ml Red Fruit Mix *

5 ml fresh sfecla rosie

1 albus de ou

1 dash Peychauds Bitter

* Red Fruit Mix – intr-un mixing glass, adaugati 2 lingurite samburi de rodie si 10 ml de fresh de lime. Faceti muddling pana ce se extrage sucul si adaugati 30 ml suc cranberry si 20 ml fresh zmeura. Agitati bine pana ce toata compozitia este bine omogenizata, racita, diluata si aerata si strecurati intr-un vas separat.

Nota:

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)




Rosmo

 
 


Pahar: Napoli Grande

Garnish: funda cu tricolorul, semisfera din smoothie de cranberry inghetat

Metoda: Blend

Ingrediente:

primul nivel - 3 lingurite de afine, 50-100 ml lapte, 2 lingurite de miere, gheata crushed.
al doilea nivel - 1 portocala decojita, 1 banana, gheata crushed.
al treilea nivel - piure de zmeura, ceai rece de fructe (Capsuni si zmeura), suc de lime, 1 albus ou.

Mod de preparare:

Pentru primul nivel, se adauga toate ingredientele in blender, se amesteca bine, dupa care se strecoara continutul in aproximativ 1/3 din pahar. Dupa aceea se baga paharul la frigider.

Intre timp se spala blender-ul si se trece la creerea celul de-al doilea nivel.Se procedeaza la fel ca si la primul nivel, avand grija ca atunci ca se face turnarea, sa nu se amestece straturile. Dupa ce ati turnat si nivelul acesta , bagati iarasi paharul la frigider.

Pentru al 3-lea strat, intr-un recipient pentru frisca, adaugati piure de zmeura (40 ml), ceai rece de fructe (120 ml) , 40 ml fresh lime si un albus de ou. Incarcati see you doua cartuse de Co2 si lasati la frigider pentru cateva ore.

Completati ultima treime din pahar see you acest mix. Adaugati decorurile si zambiti! :)

Nota:

 

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)






                           Collection



               Aceasta bautura a fost preparata in cadrul concursului Bols Around The World 2013


Pahar: Coupette, preracit

Garnish: Cupa Ciocolata, pulverizata in interior cu Dr. Oetker Gold Shimmer Spray / Petala de lalea rosie / 3 perle argintii comestibile, fotografie cu Lucas Bols

Metoda: Stir

Ingrediente:

10 ml Licor 43

35 ml Bols Genever

35 ml Carpano Antica Formula

35 ml Bénédictine

1 dash Dale DeGroff Pimento Bitters

Nota:

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)



                              Perfect Evening


 Aceasta bautura a fost prima bautura din trilogia " Swizzle Masters - Martini Re-Invented " 2013

Pahar: Coupette, preracit
Garnish: funda rosie pulverizata cu apa de trandafir / clestisor verde / steluta din castravete 

Metoda: Stir

Ingrediente:

90 ml Hendrick's Gom

15 ml Parfait Amour

1 dash Noilly Prat


Nota:

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)



                  M&M (Modern Martinez)

Aceasta bautura a fost a doua din trilogia " Swizzle Masters - Martini Re-Invented" 2013

Pahar: Coupette, preracit & mini sticluta

Garnish: Papion din coaja de lamaie, felie castravete, funda rosie

Metoda: Stir

Ingrediente:

60 ml Hendrick's Gin

30 ml Vermouth Mix

5 ml Lichior Maraschino

1 dash Adam Elmegirab's Boker's Bitters

1 dash Porto Cruz (Tawny)

Nota:

* Vermouth Mix = 1 parte Carpano Antica Formula + 1 parte Martini & Rossi Sweet Vermouth + 1 parte Dubbonet Rouge

**  Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)


                                      Bennet's Bay



             Aceasta bautura a fost ultima din trilogia " Swizzle Masters - Martini Re-Invented" 2013

Pahar: Cocktail, preracit

Garnish: Jigger umplut cu Lillet Rouge /  lingurita de absinth / parmezan & salvie / funda 

Metoda: Stir

Ingrediente:

60 ml Hendrick's Gin

10 ml Lichior Piersici

Lillet Rouge

1 dash The Bitter Truth Peach Bitters


 Nota:

* Poza facuta si editata de Arua Patrascioiu (www.photovibes.ro)


Irco No. 2


 
Aceasta bautura a fost prima din trilogia "Swizzle Masters - Summer Sizzler" 2013

Pahar: Cana, preincalzita

Garnish: Lingurita de ciocolata pulverizata cu Dr. Oetker Shimmering Spray, funda rosie, pralina cu cocos si crema de lamaie, ceai rooibos

Metoda: Build

Ingrediente:

40 ml Caramel Butter Washed Jameson Irish Whiskey*

30 ml Lichior Butterscotch

1 Red Espresso

2 dash-uri Coffee Pecan Bitters (Biddy’s Better Bitters)

Frisca batuta


Nota:

*  Luati o bucata medie de unt de caramel si puneti-l intr-o tigaie. Dati drumul la caldura si lasati-l sa se topeasca putin. Cand este intr-o forma mai lichida puneti tot continutul tigaii intr-un borcan si completati cu whiskey. Lasati-l sa se raceasca putin la temperatura camerei dupa care puneti-l in congelator si lasati-l peste noapte. In urmatoarea zi folositi o lingura pentru a indeparta excesul format din partea solida dupa care strecurati bine printr-un tifon. La final turnati tot continutul intr-o sticla si pastrati-o la rece.

* * Este un twist dupa Irish Coffee, de unde vine si numele Irco No. 2

* * * Poza facuta si editata de Arua Petrascu (www.photovibes.ro)



Leonde




Aceasta bautura a fost a doua din trilogia "Swizzle Masters - Summer Sizzler" 2013

Pahar: Highball, plin cu gheata cuburi

Garnish: lime, lavanda, funda rosie parfumata cu coaja de portocala, cupa de ciocolata si cranberryes

Metoda: Build

Ingrediente:

40 ml Jameson Irish Whiskey

20 ml Lichior Ghimbir

20 ml Fresh lime

top suc cranberry

1 dash Lavender Bitters


Nota:

* Aceasta bautura a fost bautura castigatoare a acestei etape.

* * Poza facuta si editata de Arua Petrascu (www.photovibes.ro)



Aine



Aceasta bautura a fost ultima din trilogia "Swizzle Masters - Summer Sizzler" 2013

Pahar: Coupette, preracit

Garnish: rubarba caramelizata,*  zmeura, afine , menta

Metoda: dry shake / shake & double strain

Ingrediente:

40 ml Jameson Irish Whiskey

15 ml Triple Sour Mix **

35 ml Berry Marinade ***

30 ml fresh grapefruit roz

1 albus de ou

1 dash Peychaud’s Bitters


Nota:

*  Luati o bucata de rubarba proaspata, decojiti-o si sectionati-o. Luati bucata sectionata si puneti-o intr-o farfurie, acoperiti-o cu zahar brun, adaugati 10 ml de rom aromat cu o tarie alcoolica ridicata (eu am folosit Stroh) si aprindeti lichidul cu o flacara. Dupa ce flacara este stinsa, razuiti excesul de zahar caramelizat si folositi rubarba.

* * Este un mix alcatuit din parti egale de fresh de lamaie, fresh de lime si fresh de rubarba. Nimic industrial aici ! ;)

* * * Luati 100 gr. de zmeura si 100 gr. de afine si combinati-le impreuna intr-un borcan. Adaugati 200 ml de lichior de cranberry si 40 ml de Cointreau si lasati la macerat pentru 48 de ore, agitand borcanul din cand in cand. Dupa fuziunea aromelor, strecurati fin tot mixul intr-o sticla si tineti-o la rece.

* * * * Numele vine de la un substantiv din irlandeza veche care inseamna: splendoare, radianta, brilianta.Desi se scrie "Aine" . se citeste "Anya".

* * * * * Poza facuta si editata de Arua Petrascu (www.photovibes.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu