5/16/2014

In lumina reflectoarelor...


                                                     
Salutare!

In timp ce scriu aceasta postare, imi vine in minte un videoclip ce l-am vizionat mai de mult care se termina in felul urmator: "dupa 20 de ani de democratie, acest videoclip nu ar trebui sa existe". Ma regasesc in aceasta propozitie...

Intr-adevar, aceasta postare nu ar trebui sa existe, dar din pacate va exista. M-am gandit mult la acest aspect, daca sa il compun sau nu dar din pacate decizia nu este a mea iar zarurile au fost aruncate...

Aceasta postare nu este despre ceva tehnic, mai mult ca sigur nu o sa invatati nimic nou de aici, nu are legatura cu vreo bautura, metoda de preparare etc. Este vorba de altceva, un subiect ales cu grija din lumea barului romanesc care trebuie infatisat tuturor. Ceea ce veti citi in continuare nu are ca scop principal denigrarea persoanei in cauza, ci eu voi incerca sa pastrez un aspect constructiv si corect in acelasi timp. Asadar, sa ii dam bataie.. (la sensul figurat).

Urasc ca dupa atata pauza de scris aici, sa vin cu o astfel de postare, dar cum am spus si mai sus, deja nu mai depinde de mine. Ceea ce vreau sa va povestesc este o intamplare care s-a petrecut astazi, 17.05.2014, mai degraba o conversatie intre doi barmani, o conversatie "matura" care a scos la iveala multe sentimente negative. Inainte de a incepe vreau sa vorbesc despre persoana in cauza, pentru a avea o idee mai buna asupra evenimentelor intamplate.



Este vorba despre Moldovan Ionut-Mihai, un barman poate mult prea pasionat de ceea ce face el in spatele barului. L-am cunoscut pe Ionut anul trecut, pe facebook, cand postarile noastre din lumea barului s-au incrucisiat iar de acolo mai departe am putut schimba cateva pareri, idei etc. "Live" m-am cunoscut cu el in vara anului trecut, cand a binevoit si mi-a facut o vizita in barul unde lucrez. Am vazut in el un om pasionat (de cafea ce-i drept) si am discutat multe atunci, printre care niste eventuale proiecte pe care le-am fi putut demara impreuna in noul sau local ce urma/urmeaza (daca nu s-a deschis deja) sa se deschida la Zalau, orasul sau natal. Mai mult decat atat, l-am reintalnit in toamna anului trecut la Bar Convent unde era impreuna cu alti colegi de-ai nostri din Cluj si Oradea. O vreme toate au fost bune si frumoase dar de la un timp, Ionut a inceput sa se schimbe, sa vorbeasca de rau mai multi oameni din breasla si atunci mi-am dat seama ca parca totusi scopurile noastre nu sunt aceleasi si poate ar fi mai bine sa o luam fiecare pe drumuri separate, pastrand totusi o limita a bunului simt. Vizibil deranjat de aceasta decizie de-a mea de a-l inlatura din lista de prieteni de pe facebook,am inceput sa simt niste intepaturi din partea lui la adresa mea. Lucrand intr-un mediu competitiv, sunt obisnuit cu aceste mici intepaturi, atat timp cat ele sunt in limita bunului simt si nu se exagereaza.

Ex:




Astazi, a fost insa diferit. A fost ziua in care s-au anuntat castigatorii la World Class Romania iar eu din pacate nu m-am numarat printre cei 15 concurenti admisi in finala din 25 Mai. Nu este un capat de tara, dar totusi nu ai cum sa nu fii afectat cand te gandesti cata munca este in spatele unui concurs, mai ales unul de talia acestuia. (cei care participati la competitii stiti despre ce vorbesc). Deoarece pana acum, nu am "facut" nimic demn de o noua intepatura din partea lui, astazi a fost ocazia perfecta sa se razbune. Fara motiv, zic eu.

Stiind ca pe facebook, nu mai comunicam de ceva vreme, s-a gandit sa imi dea un sms pe numarul meu personal. Va las mai jos discutia dintre noi doi. Repet, motivul pentru care o fac publica nu este pentru a-l denigra, eu nu sunt aici sa il judec si blog-ul acesta nu este un loc pentru "executii virtuale" sau "linsat in masa".Motivul este pentru a va face cunoscuta si o alta latura a personalitatii lui, latura cu care poate va veti intalni (mai mult ca sigur) pe viitor si de care este bine sa stiti...

El: 
Am auzit ca nu ai trecut mai departe. Felicitari!

Eu: 
Multumesc inca o data pentru interesul acordat activitatii mele din spatele barului. Felicitari si tie pentru faptul ca mereu ai stat pe tusa la fiecare actiune de genul acesta dar totusi gasesti putere sa critici in mod "constructiv" nume mari din domeniu cum ar fi David Rios. Romania (nu) are nevoie de mai multi oameni ca tine! O zi buna iti doresc! 

[....acu 2 zile, pe pagina unui coleg de-al nostru, a comentat de David Rios precum ca "un om mai naspa ca aista nu exista". Din pacate nu se poate vedea in poza ce a zis el exact pentru ca m-a blocat pe facebook dar ceilalti doi colegi de-ai nostri care au fost implicati in discutie si care imi citesc blogul pot sa va confirme]
[update] Am obtinut imaginea! 
 


Ok, cu mine sa zicem ca are ce are. Dar cu David Rios? Ce ai putea avea de impartit cu actualul campion mondial? Cu ce l-a putut incomoda David Rios pe Moldovan Ionut-Mihai din Zalau? Va ramane un mister!

Trecem mai departe...

El: 
Pentru ca ai fost un gunoi, o sa ma comport atat de jegos cu tine ca ti-ai fi dorit sa nu ma cunosti vreodata.Ai fost gunoi fara motiv, o sa ma p*s pe fata ta, batoza! La figurat. Doar pentru ca pot! O zi buna si tie incapabilule! :))

Eu:
:) Inca o data imi demonstrezi cata dreptate am avut atunci cand te-am scos din lista. Mai mult decat atat, cu limbajul de cartier si amenintarile puerile nu faci decat sa iti consumi credit fara rost pentru ca niciodata tu nu ai prezentat nimic concret :)

El:
O sa rad de grasimile alea ale tale scarboase in fata ta, de fiecare data cand o sa te vad! De fiecare data!! Hai pa, gunoiule!

Eu:
Cred ca te simti tare singur...

El:
Cred ca nu prea ti se mai scoala tie, defapt de la atata grasime nici nu ma mir. Sunt foarte singur, dar o sa-mi fac timp pentru tine, sa ma cunosti!


Eu:
Esti "small potatoes" si inca o data demonstrezi ca nu esti vrednic de atentia mea1 Succes in toate activitatile pe care le intreprinzi!

El:
Sa mori tu ca poti sa afirmi asa ceva! O sa te caut, fraiere. Nu stii ce ai pornit acum!!! O sa vin, sa imi spui tot in fata! Tot!

Eu:
Ce am inceput? Debarcarea rusilor la Odessa? Sau marea schisma religioasa? Te flatezi singur unde chiar nu e cazul...

El:
Lasa ca iti vorbesc fata in fata. Nu aici, nu pe o lista din care crezi ca m-ai eliminat. Te pun eu pe primul loc, prioritate pentru mine sa vezi cine e cine si sa vezi de ce. Poate intelegi si tu odata cum sta treaba. Asa, doar pentru ca imi plac revolutiile mentale, pentru ca pot sa fac ce vreau. In general vreau bine, dar cand dau de oameni ca tine, de abia astept sa ma desfasor. Fara sa te ating pentru ca nu imi murdaresc mainile cu c***t. La tine in cartier, bar, terasa, unde vrei tu! Unde o sa fii, cu cine o sa fii si o sa vin. Fata in fata! Iar daca nu ai tupeu, te gasesc ca am gps!

Eu:
Esti apa de ploaie. Te rog nu imi mai trimite mesaje. Nu vreau ca bateria mea sa se consume din cauza unor non-valori, frustrate care sufera de ne-bagare de seama. Hai sa ne vedem fiecare de treaba lui, asa cum e fiecare, ca e mai bine pentru toata lumea.

El: 
Pai nu ma jicni si o sa fie bine. Daca iti cer scuze in genunchi, poate te iert. Poate...Dar nu cred ca mai ai sanse!! :)

Eu:
La fel cum am mai spus: "small potatoes"...

El:
O sa te iau, cu tot cu muci. Ca imi place sa injur, sa ma cobor la nivelul tau de arogantul p****i. Esti fix p**a, batoza! La revedere. Ne vedem la Brasov, p****a!

Eu:
Te astept!

El:
Ooooo perfect!!! :)

----------------------------------------
End of conversation. Daca este cineva care se indoieste de credibilitatea acestor conversatii, voi pune si poze cu mesajele propriu-zise.

Nu are rost sa discutam mai departe. Concluziile le trageti voi, eu nu vreau sa va influentez in nici un fel. Tot ce pot sa spun eu este faptul ca mi-e rusine ca avem amandoi o diploma pe care scrie barman si din pacate astfel de persoane ne trag in jos, intr-o tara in care bartending-ul se lupta din rasputeri pentru a ajunge la un nivel mai inalt...

Tot ce stiu eu este ca asemenea reactii au loc din partea persoanelor atunci cand lumina reflectoarelor nu mai este pe ele si de acolo incep discutiile. Eu pentru ca am fost "arogant" si nu l-am mai bagat in seama, vreau pe calea aceasta sa imi rascumpar greseala si sa ii ofer lui Moldovan Ionut-Mihai notorietatea dupa care tanjeste.

Asadar, draga Moldovan Ionut-Mihai, acest blog are in lunile bune (si ma voi asigura ca asa va fi) in jur de 15 000 de vizualizari. Mult sau putin, eu sunt multumit. Nu traiesc din asta, doar o fac ca un alt mijloc de comunicare. Mai mult decat atat, il voi "share-ui" pe pagina mea de like, unde am saptamanal intre 1000-2000 de vizualizari. Uneori cu "peak" de 4000 de vizualizari. Nu ma laud, este un fapt ce il pot demonstra. De ce spun asta? Pentru ca daca ai vrut notorietate, ia de aici notorietate! Fii tu in lumina reflectoarelor! Dumnezeu sa te aiba in paza!



P.S:  Desi ma simt foarte bine cu greutatea pe care o am, care este in limitele normale, in cel mai rau caz pot sa imi reinoiesc abonamentul la sala, in schimb tu ar trebui sa fii mandru ca doar tie si lui Gary Regan v-am luat interviu pentru acest blog!

Un comentariu:

  1. ....hmmm incredibil :((((. Mihai , nu pot decat sa fiu trist si consternat de acest/e "evenimente" . .....

    RăspundețiȘtergere